LIMONCELLO
På sommaren då det är mycket varmt i Italien lägger man
limoncellon i frysen så att den blir isande kall innan den ska serveras.
- 1 liter 95% alkohol.
Det kan det ju vara svårt att få tag på men det blir nog nästan
lika bra om man använder det starkaste Systembolaget kan erbjuda.
I Italien säljer de 95% i snabbköpen… - 7 obehandlade stora citroner
- 700 gr socker
- 1,5 liter vatten
- Tvätta och borsta citronerna noga. Skär av det gula skalet (ej det vita underskalet)
på längden i avlånga strimlor, ca 1-2 cm breda. - Lägg citronstrimlorna i en stor glastillbringare och häll på alkoholen.
Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 10 dagar.
Rör om då och då. - Gör en sockerlag. Koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills sockret smält. Låt svalna.
- Sila bort citronskalen från alkoholen och blanda ner sockerlagen.
Rör om och häll upp på glasflaskor och tillslut med kork.
Servera väl avkyld.