 
  LIMONCELLO
På sommaren då det är mycket varmt i Italien lägger man
limoncellon i frysen så att den blir isande kall innan den ska serveras. 
- 1 liter 95% alkohol.
 Det kan det ju vara svårt att få tag på men det blir nog nästan
 lika bra om man använder det starkaste Systembolaget kan erbjuda.
 I Italien säljer de 95% i snabbköpen…
- 7 obehandlade stora citroner
- 700 gr socker
- 1,5 liter vatten
- Tvätta och borsta citronerna noga. Skär av det gula skalet (ej det vita underskalet)
 på längden i avlånga strimlor, ca 1-2 cm breda.
- Lägg citronstrimlorna i en stor glastillbringare och häll på alkoholen.
 Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 10 dagar.
 Rör om då och då.
- Gör en sockerlag. Koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills sockret smält. Låt svalna.
- Sila bort citronskalen från alkoholen och blanda ner sockerlagen.
 Rör om och häll upp på glasflaskor och tillslut med kork.
 Servera väl avkyld.