måndag 23 juni 2008

Dagens hjälte..

.....är Morgan Tsvangirai. Oppositionsledaren i Zimbabwe. Vilket oerhört politiskt mod. Vilken politisk mognad. Vilket Mandelavirke! Morgan tvingades idag att ta sin tillflykt till den holländska ambassaden i Harare. SADC och OAU har sent omsider vaknat jämte södra afrikas ledare och reaktionerna mot Mugabes terror eskalerar. Mördandet i Zimbabwe, förföljelserna, torterandet, svälten, flykten från landet kan omvärlden inte stillatigande längre åse.
Nu återstår handling. En ny afrikansk fredsstyrka är redan på tal. Södra afrikas ledare har påbörjat kritik i alltför stillsamma, diplomatiska ordalag. Detta sker nu när de själva drabbas av flyktingströmmarna från det våldtagna grannlandet Zimbabwe.
Men..
Vad som förvånar mig dock idag vad det gäller den internationella gemenskapen och media är att det inte är någon- förutom litet mellan raderna inom BBCrapporteringen - som ens antyder att Mugabe numer endast är en gisten gammal marionett helt i händerna på sin egen militär/milis
.
PE


Fun cover - dumb cover?

Det här är en rätt kul grej - och litet dum - som många just nu håller på med på Facebook.
Heter My Fun Covers och man kan ha litet småskoj med det!
Om inte annat ganska bra för egot om det nu är så att man nu inte skulle ha råkat vinna någon modelltävling eller startat några grandiosa mulitmiljon businessprojekt!
Prova. Enkelt och lätt som smör!