tisdag 3 juni 2008

Ett riktigt härligt Sandhamnsbröllop..

..i dagarna tre ägde rum på vår skärgårdsö i helgen. Bröllopsfestligheterna som inleddes med välkomstmiddag för långväga gäster på Värdshuset på fredagen som följdes av en oförglömlig vigselceremoni på Dansberget under lördagseftermiddagen då Malcolm Ehrenpreis - som bott på ön varenda sommar sedan barnsben- och Hinda Jarik..
..vigdes av nära vännen Ma Oftedal i strålande sommarsol i kretsen av ett 70-tal vänner som kommit till Sandhamn från alla världens hörn. Dea Lagerström sjöng vackert Taubes: "Så skimrande var aldrig havet" a capella, och best man Pontus Bjurner läste underbar poesi. Brudnäbbarna strödde rosenblad på marken och det skålades i champagne och det bjöds på Seglarresturangens sagolika snittar efter akten.
Mr. & Mrs. Ehrenpreis, bosatta i Washington där de bägge jobbar på Världsbanken, visar lyckligt upp sina ringar innan den specialkomponerade middagen med exotiska inslag serverades i Östra på Seglarn..
En fantastisk middag för ett 70-tal personer från alla världsdelar avåts på Seglarresturangen med många roliga och gripande tal och med Leo Johnson (bror till Londons nyvalde populäre borgmästare, Boris) som härlig toastmaster och svågern Pontus Bjurner var best man..
Meny:
Toast Skagen
Sweet and sour mango and tomato gazpacho
Fried filet of char
French chocolate cake.
Vin (genomgående):
Louis Jadot 2005
Beaune Grèves
(Malcolm friande nämligen i Beaune..)


Den magnifika bröllopsårtan byggd i chokladbruna och vita lager rullas in med sprakande bloss.
Dansen pågick sedan frampå småtimmarna med "brudvals" och uppträdande av bl a Eva Palmiro från Argentina som sjöng en dramatisk och makalös tango för oss alla.
På söndagen var det mottagning på Solvik på Trouville för alla gästerna i trädgården med mer champagne och rökta sandhamnsfiskar och annat gott. Och vädergudarna fortsatte att stå oss bi..
"Bye, bye!"
På måndagen var det dags för de nygifta att bege sig mot Paris f v b med TGV till Rivieran och
för ett par "smekdagar" på en ny ö - Ile de Porquerolles - "fransmännens Möja" utanför Hyere. Jobbar man på Världsbanken blir det snarare "smekdagar" i stället för smekmånad! Sen bär det av till Washington för att köpa nytt hus med plats för en expanderande familj!

Vi alla som varit engagerade i att arrangera detta tredagarsbröllop som började med välkomstmiddag för långvägt anlända gäster på fredagen på Värdshuset
vill här passa på att tacka den professionella service och engagemang vi rönt från Seglarhotellet, Sandhamn med mat, viner, hotel, transporter och komplicerad logistik! Framförallt vill vi här särskilt med värme tacka Jens, Anders, Kicki Christobal, Bengtsson, Captain och samt all servicepersonal som på ett helt fantastiskt sätt ställde upp för oss under dessa festliga och oförglömliga bröllopsdagar för Hinda och Malcolm i vår underbara skärgårdsmiljö!