söndag 20 april 2008

Microchips i löpardojan..

Min son har microchips i löpardojan när han springer Boston maraton i morgon/måndag!
Man kan alltså följa honom genom hela "världens äldsta mara" steg för steg under dagen!

Här från Sandhamn alltså!

Man är ju stolt mamma!
Yess!
Du sköna nya värld!

Video direkt från Boston marathon på:


http://wbztv.com/video/?cid=42


Fick följande mail från Malcolm i Washigton idag:

Om du känner för att slå ihjäl lite tid på måndag, så
kolla in Bostons
maraton som jag springer då. Det är
världens äldsta årligt återkommande maraton,

och måndagens lopp är den 112e upplagan.
Mitt startnummer är 6564.


Starskottet går klockan 10 i Boston, dvs klockan 16 i
Sverige och
Bostons Maratons hemsida (http://www.baa.org/)
har allting live, inklusive

kartor och annat där man kan följa löparna i realtid
på en karta med hjälp av
det microchip vi sätter på
löparskorna innan start. (Se "Track your athlete" på

hemsidan). Så här står det på Boston Marathon:
Athlete Tracking:


"How can family members track my running from home?

The B.A.A. will broadcast every 5Km split to its
web site and family and
friends can track your progress
by logging in and entering your name or
bib number.
The "face" of the Boston Marathon web site will change
on race
day and the process on how to enter the search will be
clear."


Det kommer bli nervöst men skoj eftersom Boston är ett av
en handfull "Grand
Slam" maraton där man startar tillsammans
med stora delar av världseliten
(inklusive, tydligen, Joan
Benoit Samuelson!), även om man nog inte ser mer än

kenyanernas ryggtavlor under dom första 100 meterna
eller så innan dom sticker

iväg som raketer.
Håll tummarna,

Mille
(fotot: Malcolm Ehrenpreis,
målgång, Washington Marathon i hösta
s)











Förblommerat intrång

Då upptäcker jag det.
Gått omkring med en diffus känsla hemma av att något inte står rätt till.
En liksom krypande känsla.
Av intrång.
Inte hotande och läskig som vanliga intrångskänslor kan vara.
Känslan är snäll.
Liksom oförblommerad..




.

My Sardinian friend: "Limoncello is too weak" ..


....says my friend from Sardinia about the limoncello recipe
I put on the blog when returning from Italy last week. See below.

This is Helmut´s recipe with a bit more Sardinian bazzazz!


"Peel the skin of 5 lemons without the white underneath (it is bitter!)
cut them in little peaces into the jar
0.5 l of alcohol 95 %
(if not available you can use vodka - 1 liter, but in this case skip the water)
0.5 l water
300 g sugar
1 packet of vanilla sugar about 10 g
Put all into the bottle and then close firmly
for ten days. Every morning or so, shake the bottle so the sugar is melting good
after that filter, chill it icy cold and enjoy!"

Thanks Helmut!
I´ll surely try this one !instead