tisdag 27 maj 2008

Det blev två akvareller i morse..


..istället för att diska och städa.
Steg upp kl 6 och satte mig utomhus på förstukvisten och tog fram akvarellblocket och lät mig inspireras av Eugene Delacroix resa till Marocko 1832 istället för den försommarspröda skärgårdsnaturen. Han gjorde fantastiska lätta skisser i sitt anteckningsblock (se längst ned) halvt bedövad av det nordafrikanska ljuset, beduinerna, de svala husen och den heta sanden - de skarpa skuggorna. Han gjorde också en rad fantastiska akvareller från Marocko som man plockade ihop från olika delar av världen och visade för några år sedan på L´Institute du Monde Arabe i Paris. Att jag var där också var inte en slump. Kan inte tänka mig en större lyckokänsla än att umgås med hans målningar från den resan.. Bär dom ständigt med mig i huvudet och hjärtat..Så denna morgon blev det blev en eloge till Eugene och det nordafrikanska ljuset istället för att måla tallar, fyrar och fiskmåsar..

Har fortfarande inte diskat och städat!

Inspirerande uppslag ur Eugene Delacroix dagbok från Marocko 1862

Glasklart

Sandhamn glassar tisdagen den 27 maj.
Inte ett moln på himlen. Lätt vind från syd. Tar båten ner och njuter av att vara på sjön. Seglarn´s veranda är idealisk till lunch och det är massor med folk runt det dignande buffebordet som förutom den sagolika salladsbaren körde paella och stroganoff på tisdagen!
Den duktiga servicen imponerar glasklart med sin glada effektivitet! Ingen krasch hördes! Åker hem över glittrande böljan den blå med ett par granna sikar som jag ska grava. Mums!