fredag 18 april 2008

Egen kupé..

Ryanair i torsdags.
Fattar inte vaför jag fick tre egna säten i rad på flighten upp till Stockholm.
Vilken sagolik tur
!

Farbror Jante och blondinhistorier..

Det är rätt kul med den här bloggen som Bondinbella kör så framgångsrikt. Och rik har hon blivit. Lilla skolflickan. På sin blogg. Ung tjej med go. Ligger bra i tiden. Litet produktplacering på bloggen kan man väl lugnt säga förekommer - men vaddå?
En annan har väl vant sig vid det för länge sedan i James Bondfilmerna. eller hur? 007 kör Jagga, dricker en viss typ a wirre och nästan stoppar in klistermärket på flarran i filmkameralinsen medan han checkar tiden på sin Rolex i superscreenformat. Redan på 60-talet.
Så..so what?

Att det nu är det jättehype med blondinhistorier har väl ingen undgått. Rätt töntiga faktiskt. Som alla såna där historier. Vem kommer inte ihåg dom läbbiga"Scud -historierna.?" Men runt går dom. Dessa folkgloristiska skrönor. Och någonslags illustration av rådande tidsanda är dom alltid. Minns att det gick historier om "Talibaner i pyjamas" på våra dagis när det brann som värst i Afganistan. För att av dramatisera vidriga händelser som barnen säkert fick in genom media därfrån. För att inte tala om "Råttan i pizzan? Eller "Vet du varför lillebror bara
går runt, runt?"
Men blondinhistorierna är mig en gåta hur dom uppkommit just nu. Är det på grund av - eller tack vare - Blondinbello möjigen? Någon har en idé? Bengt af Klintberg? Hallå?

Hur som helst skrattade dock häromdan åt den här som väl ingen undgått vid det här laget.
Rätt oförarglig faktiskt:

"Vad är det första en blondin gör när hon vaknar på morgonen?"
"???????"
"Jo, hon klär på sig och går hem..!!!"
Men mycket avund väcker hon, Isabella. Kan man se på kommentarerna till bloggen. Jante is alive an well in Sweden. As always.

Kommentar #60 på hennes blogg:
Jesus
: Blondinbella, helt seriöst.. Du är minst lika mycket HATAD som ÄLSKAD -
gör någonting som får folk att tycka om dig, sluta skryt om vad du gör och skriv och utstråla dig på ett sådant sett och skänk en del eller väldigt mycket av pengarna till välgörenhet alt. förening. Ditt drömliv kommer vända senare, vänta bara..

http://www.blondinbella.se/default.aspx