Nu är den här!
Den delikata svenska sparrisen!
Dyr men en veritabel delikatess som ingen annan.
Det här knippet köpte vi på Ungsmiss gårdshandel mellan Lummelunda och Stenkyrka på Gotland. 50:- per knippe kostade den (här ligger två st) och man lägger helt sonika sedlarna i en bössa och noterar sitt köp på ett kollegieblock. Har handlat mycket här men aldrig sett en levande själ mer än ett par lammungar.
Sparrisen är så nyplockad så den ska bara kokas helt kort.
Kan här rekommendera en smörsky att doppa sparrisen i som jag lärt mig i Holland.
Holländarna hårdkokar ett ägg och finhackar det och blandar ner det
i det skirade smöret där man klämt ner rejält med vitlöksklyftor!
Tillsätt några droppar citron och flingsalt.
Mums och bon appètite!
Den delikata svenska sparrisen!
Dyr men en veritabel delikatess som ingen annan.
Det här knippet köpte vi på Ungsmiss gårdshandel mellan Lummelunda och Stenkyrka på Gotland. 50:- per knippe kostade den (här ligger två st) och man lägger helt sonika sedlarna i en bössa och noterar sitt köp på ett kollegieblock. Har handlat mycket här men aldrig sett en levande själ mer än ett par lammungar.
Sparrisen är så nyplockad så den ska bara kokas helt kort.
Kan här rekommendera en smörsky att doppa sparrisen i som jag lärt mig i Holland.
Holländarna hårdkokar ett ägg och finhackar det och blandar ner det
i det skirade smöret där man klämt ner rejält med vitlöksklyftor!
Tillsätt några droppar citron och flingsalt.
Mums och bon appètite!