![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirlqTwp4CgxXakZy6pxWYlA0BH1r58v1f9kHBkRMWtT4FF5ufvKwb1KZNN1y8O5aJzGySzFUCSuoGEAokO2_2E8pqB20JoPsrYAaG6nZoGa4JvpgVwJdAUzX9a_3ksS0gESyoo18Y2bg/s320/mus.jpg)
Skaldjur på Sardinien med rosmarinkvist och citron
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipvVtH78zSmxiGu08ErGQHRInTY3CHUL2bCphKqrfODLp0rYkDu6smWsn-yIg8XNbt_fGiixBCw9le7mbPqcKVlHp5bazLq0I37TQaUMNycdHgoVq9kFWrF7gRIul8FKHggeOx3wvquA/s320/IMG_2060_1_1.jpg)
Är väl inte ensam om det precis under den här
"varken-eller/inget-väder-alls" -årstiden..
Aglii e olio - vitlök och olivolja..!
Dricka Brunello di Montalcino IL Marroneto Äta torteglioni med valnötter..
Plocka gula squashblommor och fritera. Mmmmm..
Nu får det bli Italien! Helst idag!
Känner redan momosadoften kittla i näsan..
Det är vår i Pisa där vi landar med Ryan Air om några veckor.
Har varit mycket i Italien genom åren men aldrig i Pisa.
Från Pisa där vi är ett par dar blir det buss till Livorno vid kusten och sen färja över gröna Medelhavet till Korsika - Napoleons födelseö (och litet jobbmöten.) Samt tala franska och testa det korsikanska köket. Solens mat..
Sedan tillbaka över Medelhavet och hälsa på vänner i Umbrien.
Prosciutto, formaggio, braciole, pici all´aglione, pasta alla vongole, panacotta - utan någon som helst måtta!
En härlig hemsida som inspirerar heter just: Aglio e olio med suktande bilder och härliga recept på bl toscansk mat. http://www.agliolio.blogspot.com/
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipvVtH78zSmxiGu08ErGQHRInTY3CHUL2bCphKqrfODLp0rYkDu6smWsn-yIg8XNbt_fGiixBCw9le7mbPqcKVlHp5bazLq0I37TQaUMNycdHgoVq9kFWrF7gRIul8FKHggeOx3wvquA/s320/IMG_2060_1_1.jpg)
Är väl inte ensam om det precis under den här
"varken-eller/inget-väder-alls" -årstiden..
Aglii e olio - vitlök och olivolja..!
Dricka Brunello di Montalcino IL Marroneto Äta torteglioni med valnötter..
Plocka gula squashblommor och fritera. Mmmmm..
Nu får det bli Italien! Helst idag!
Känner redan momosadoften kittla i näsan..
Det är vår i Pisa där vi landar med Ryan Air om några veckor.
Har varit mycket i Italien genom åren men aldrig i Pisa.
Från Pisa där vi är ett par dar blir det buss till Livorno vid kusten och sen färja över gröna Medelhavet till Korsika - Napoleons födelseö (och litet jobbmöten.) Samt tala franska och testa det korsikanska köket. Solens mat..
Sedan tillbaka över Medelhavet och hälsa på vänner i Umbrien.
Prosciutto, formaggio, braciole, pici all´aglione, pasta alla vongole, panacotta - utan någon som helst måtta!
En härlig hemsida som inspirerar heter just: Aglio e olio med suktande bilder och härliga recept på bl toscansk mat. http://www.agliolio.blogspot.com/
Foton: Helmut Binder
- en gammal kompis
från tiden jag pluggade tyska i Bayern,
numera bosatt på Sardinien och som skickar
mig fantastiska foton från sin ö flera gånger i veckan.
- en gammal kompis
från tiden jag pluggade tyska i Bayern,
numera bosatt på Sardinien och som skickar
mig fantastiska foton från sin ö flera gånger i veckan.