fredag 21 september 2007


Snutterimaffian?
Överallt ser man dom. Dom unga som går med ett hårt grepp om sina vattenflaskor. Som en liten piffig accesoir, liksom. Jag tror inte för mitt liv att man idag blir hysteriskt törstig stup i kvarten och att detta är en absolut överlevnadsnödvändighet. Kan inte erinra mig att det var nåt man överhuvudtaget tänkte på när man växte upp - att man ideligen måste tillföra vätska under dagen. Då räckte minsann med en och annan dricksvattens fontän i Humlan. (Det var väl först senare i tonåren det blev allt aktuellare med en het annan typ av regelbunden vätsketillförsel fram emot weekenden..)
Men jag antar att detta är ett sätt att markera behörighet: "Jag tillhör gruppen friskisochsvettis Ha! Hälsosam och dan med dämpade märkesjumpaskor för 1.500:-! Som tar sats i world class! Ha! (Can afford it! -underförstått. Eller företaget betalar! Ha! ) Inte gruppen med Vino Tinto i näven i Tantolunden..eller pluntan-på-plattan...Nejhej."
Jag såg en liten tjej i går på Gallerian som direkt gick tillbaka till babystadiet när hon med blundande ögon euforiskt snuttade på sin vattenflaska med de typiska rytmiska diandet som vilken liten gosig gödkalv som helst.
Undrar faktiskt om det inte finns ett kapitel i Freud som verkligen har rubriken:
"Livscykelns olika snutteriuttryck genom tiderna?" *
Eller om vi har vi gjort några ordentliga Snuttutredningar här i Sverige, månne?

Ja. Man finner dom i den uttorkande urbana miljön.
De unga med med ett livlineaktigt grepp om sina vattenflaskor.
Kanske egentligen önskar dom innerst inne
att man hade haft ett riktigt sockerdricksträd istället.
Som Pippi hade..typ..

* Die verchiedene Snotteriausdrucken des Lebensfahrrad die Swedishen Snodderbuben?