lördag 20 september 2008

Lördag på cykel..

Cyklade hela vägen från norra Washington idag längs floden i Rock Creek Park ner till Georgetown. Det var bara att stå på nerför i tre kvart på cykelväg. Värre uppför trafikerade Wisconsin Ave på hemvägen..
Fika i Georgetown. Hett och strålande sol ute. Iskaffe i muggen!
Väl hemma igen passade jag på att plåta allra första promenaden med röda barnvagnen på lördagseftermiddagen..

Bilder, Washington fredag..

Han ser både snäll och icke-auktoritär ut Abe. Fast man känner sig så liten när man står står där och kikar upp på landsfadern med de stora öronen. Han är inte alls lika skrämmande som vår stora Gustav Vasastaty av Carl Milles som blickar ner på en på Nordiska museet på Djurgården. HAN ser riktigt skrämmande ut!
Jag brukar alltid försöka titta in i så många inredningsbutiker som möjligt för att se vad som är på gång på den fronten. (Gammal yrkesskada!)Skandinaviskt, ljust och gärna gustavianskt ser ut att fortfarande stå sig väl här borta i väst..
USA - landet för veritabla flaggfantaster..
Little boxes in a colorful row-utbud av tidningar till max..
Tunnelbanan i Woodley. Washingtons T-system är utmärkt och fräscht och snyggt. Hur man lyckats bygga en tunnelbana i detta gamla träskland är för mig en gåta..
Har man tur och är rik :-) kan man hoppa in i en glänsade Lincoln limmo som denna i stället för att åka T-bana..Bilparken i Washington är imponerande lyxig. Inga gamla rishögar så långt ögat kan nå..
Herr Panda gläder många barn och vuxna.. Litet Niki St Phalle över denna tycker jag..
Det blommar fantastiskt över hela Washington. Ingen höstkänsla ännu..
Den imponerande kristallkronan i foyén på Merriott där man med fördel kan inta en after-work drink en fredagseftermiddag i Washington DC.