söndag 2 december 2007














Lördagskväll.
Kalas i byn. Björn H kommer ut med massor med godis som blivit över från en catering (från Bockholmens krog) han hade i stan efter en mottagning i fredags. Halstrad röd tonfisk med svart kaviar, anklever rullad i ??, kantarellpaj m m. Vi är ett helt gäng som ska frossa och två glada sångare är dessutom beredda med sina gitarrer..
Bara det att det kommer att ta 20 minuter i busväder att cykla till byn i kulingvindar och ett regn som vräker ner.
Nej. Jag bangar sätter på mysbyx och stannar hemma..Försöker kika ut men vinden tar ytterdörren och nästan fläker den ur sina gångjärn. Vrooomsplach!! Ute är det kolsvart.
Menvadfan. På med ovädersutrustningen och skärp dig! Sluta vara så himla bekväm!
Jag ser ut som en gruvarbetare från Sibirien när jag drar iväg i mörkret med sydväst och rejäl pannlampa. Stormen sliter och det regnar så man inte kan hålla ögonen öppna.
Det blir liksom en sport det här. En sån där liten miniutmaning människan behöver..
Rött vin, delikatesser väntar i mysig miljö med massor med levande ljus när man skalat av sig alla 18 lager blöta kläder.
Kommer i säng halv tre. Hemma. Cyklat tillbaka. Några stannade kvar. Sov över p g a ovädret.
Kröp ner i min egen säng och konstaterar att jag knappt kan tala för jag sjungit (skrålat möjligen?) till gitarrkomp halva natten!
Somnar nöjd och tänker att det blev en kväll som liknar det pärlband av kvällar vi hade förr i tiden på Sandhamn "när allt hände sig." Och ofta dessutom.
Inget besök i kapellet idag för min del. Lär bli fullt med två sittningar..
Första advent. Och glöggparty på eftermiddagen..
Hujedamej!
Var 17 är huvudvärkstabletterna nu igen?
Var kan jag ha lagt dom?