måndag 4 augusti 2008

:-)

Eftersom det vräääker ner och stormbyarna rasar på havet här i ytterskärgården och man är dyblöt efter att ha tampat båtar som hotat slita sig nere vid bryggan.. så tyckte jag den här passade eftersom man känner sig så jäkla superpräktig (ovan)

Donzi 18 Classic

Får man presentera denna båtgodis som en av mina gäster kom farande i och som legat vid båtstranden i Trouville hela veckan och väckt en del uppmärksamhet bland alla de andra mer vanliga och enkla snurrorna vid vår brygga:
En Donzi 18 "Classic" drar upp i 80 knop och låter som en Boing när den startar..
Motorn är en Mercruiser Chevrolet 350 eller 5,7 liters vortec motorblock 4 bult med rullkam 2007 årsm. Kompressor B&M med dubbla holley 750.
Fart 80 knop plus.
Kolla in vidare på Youtube här..

Donzi designades av Donald Joel Aronow som också ligger bakom cigarettbåtarna. Han har byggt racerbåtar till b la Shahen av Iran och George H W Bush och Lyndon Johnson hade också flera på sin ranch i Texas där han brukade kappköra med sina Secret Service Agents..

Här pumpar Rickardh som är ägare till läckerbiten ur efter lördagens skyfall innan han drar iväg till Saltsjöbaden efter en veckas festande och kul på Sandhamn..