tisdag 2 september 2008

Thalia Aisha Ehrenpreis - "den blomstrande"


Thalia några timmar gammal..
Min son och sondotter 2/9 2008

..kom till världen idag kl. 14.26 (Am tid) på Sibley Hospital i Washington DC. Hon vägde 3.24 kg och (enligt stolte fadern) tack vare långa vackra ben var hon 50,1 cm när hon föddes. Hon har enl. en preliminär rapport mörka korkskruvar under mössan..
Mor Hinda och dotter mår bra och pappa Malcolm är rörd!
Välkommen till världen, lilla Thalia Aisha Ehrenpreis!

Din farmor Pia

(Thalia var en av muserna i grekisk mytologi och komedins beskyddare.
Men sedan 1700-talet personifierar hon scenkonsten i dess helhet. Muserna, döttrar till Zeus och Mnemosyne (Minnet), var bl a sångens, musikens, poesins och lärdomens gudinnor. Namnet betyder "Den blomstande". Aisha betyder "Den som lever" och Aisha var en av profeten Muhammeds hustrur. Aisha var också namnet på Hindas mamma som födde 12 barn och dödade ett lejon.)

Ett porträtt..

.. från Au Nang i tropikernas varma regnbågsfärger.
Jag längtar dit men.. Idag sjuder det i Thailand. Flygplatsen i Krabi stängdes idag. Inte på 15 år har Thailand varit utsatt för så mycket våld i ett ställningskrig där militären gör allt stoppa våldet. Det råder undantagstillstånd i Bangkok. Hur stark är egentligen den thailändska demokratin idag? De gulklädda demonstranterna i Bangkok ger sig inte: Premiärministern som bara suttit i 7 månader måste gå..Svenska UD manar ikväll svenskar som far dit till försiktighet. "Vi svenskar är ju litet naiva" säger UD-mannen..Hur ska det gå för Thailand?
(Foto: Pia Ehrenpreis)

Inte för att..

..någon kan anklaga mig för att vara speciellt flygrädd efter allt man flaxat världen över i sina dar men jag kan ju inte med bästa vilja i världen påstå att jag ser fram emot att korsa Atlanten till USA i slutet av veckan! Det är ju inte bara orkanen Gustav. Utan en rad andra liknande otäckingar under bildande på olika kurser västerut. Ike är ju t ex på gång med stormsteg. Men det är bara att bita ihop i byxfickan och ta språnget med lågprisflyget USair och hoppas på det bästa. Uff. Jag flyger i varjefall inte den 11 september. Alltid något!
Född i Oxens tecken lär man f ö inte vara speciellt skrockfull...