torsdag 31 juli 2008

Reflexer från en diskbänk..

Sandhamn under sin absoluta högsäsong i slutet av juli. Hamnen full av imponerande båtar under Poker Run och nu inför sandhamnsregattan i helgen. Man blundar och funderar på de svindlande värdena av alla dessa yachter. Köerna till och från "Cinderella" och "Sandhamn" är enorma och man är lika förvånad varje dag att de faktiskt sväljer dessa mängder med badisar.
Det känns nästan som tropisk värme, det är krånglig navigation i hamnen och Trouvillestränderna är överfulla.
Vinden kom från nordan häromdagen och körde bort det mesta av algerna som hunnit bildas i våra vatten i förra veckan - tack och lov!
Jag har mer gäster än någonsin - det är fullt i varenda skrymsle hos mig på Trouville! Alla vill till Sandhamn och det finns inte en sovplats att uppbringa! Jag har t o m en gäst som sover i min lilla lekstuga! Tack och lov är det människor som är självgående - är inte något vidare glad i att vara värdinna månad ut och månad in här på den populära skärgårdsön! Det var förresten min mor som myntade detta relevanta uttryck för 40 år sedan:
"Den enda solbränna jag får härute om somrarna är från reflexerna på diskbänken!"
In morgon tar jag emot en (sista på ett tag hoppas jag!) gäst som flyger hit till
Sandhamn från från Dubai på sin långa väg till Minsk!

PS. Killen som sover i lekstugan är lång ligger med fötterna utanför huset. Se litet lustigt ut om ni nu skulle ha vägarna förbi och undra.. DS