![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqAl6DnKPXZHeYcKxHwT13iW16em2_gBdprClxoLxvajA6t06ERZZQV00lI5mkXxDxodBfWf_r6aslB1kzgmSW7JgtLvH7C5WzdQm0noUKKipqQnRjXvDrV67xIS528GWMvG0fyu31VQ/s400/gaz.jpg)
Detta recept kommer från Spanien och kan livligt rekommenderas om du är inne på samma linje:
Ingredienser: Ett halvt kilo tomater, 250 g röd paprika, 250 g gurka, en vitlöksklyfta, 200 g vitt brödinkråm, 125 fin olivolja, (extra virgin helst) 3 tsk vinäger och salt.
Skär gurka & tomat, bröd och röd paprika i småbitar. Lämpa ner i stor skål. Pressa ner vitlöksklyftan med vinäger, olja och salt - litet i taget medan man rör hela tiden.
Låt vila i kyl i en timme. Mixa sen i blender (el. mixerstav) och passera. Lägg till vatten - så mycket du känner för - ställ in i kyl en timme till. Servera med fint hackad gurka, röd paprika och bröd..
Buen aprovecho!