Värme och högsommar (trots medelmåttlig prognos för helgen) är för mig gazpachotime!
Detta recept kommer från Spanien och kan livligt rekommenderas om du är inne på samma linje:
Ingredienser: Ett halvt kilo tomater, 250 g röd paprika, 250 g gurka, en vitlöksklyfta, 200 g vitt brödinkråm, 125 fin olivolja, (extra virgin helst) 3 tsk vinäger och salt.
Skär gurka & tomat, bröd och röd paprika i småbitar. Lämpa ner i stor skål. Pressa ner vitlöksklyftan med vinäger, olja och salt - litet i taget medan man rör hela tiden.
Låt vila i kyl i en timme. Mixa sen i blender (el. mixerstav) och passera. Lägg till vatten - så mycket du känner för - ställ in i kyl en timme till. Servera med fint hackad gurka, röd paprika och bröd..
Buen aprovecho!
Detta recept kommer från Spanien och kan livligt rekommenderas om du är inne på samma linje:
Ingredienser: Ett halvt kilo tomater, 250 g röd paprika, 250 g gurka, en vitlöksklyfta, 200 g vitt brödinkråm, 125 fin olivolja, (extra virgin helst) 3 tsk vinäger och salt.
Skär gurka & tomat, bröd och röd paprika i småbitar. Lämpa ner i stor skål. Pressa ner vitlöksklyftan med vinäger, olja och salt - litet i taget medan man rör hela tiden.
Låt vila i kyl i en timme. Mixa sen i blender (el. mixerstav) och passera. Lägg till vatten - så mycket du känner för - ställ in i kyl en timme till. Servera med fint hackad gurka, röd paprika och bröd..
Buen aprovecho!