tisdag 15 april 2008

LIMONCELLO

På sommaren då det är mycket varmt i Italien lägger man
limoncellon
i frysen så att den blir isande kall innan den ska serveras.
  • 1 liter 95% alkohol.
    Det kan det ju vara svårt att få tag på men det blir nog nästan
    lika bra om man använder det starkaste Systembolaget kan erbjuda.
    I Italien säljer de 95% i snabbköpen…
  • 7 obehandlade stora citroner
  • 700 gr socker
  • 1,5 liter vatten
  1. Tvätta och borsta citronerna noga. Skär av det gula skalet (ej det vita underskalet)
    på längden i avlånga strimlor, ca 1-2 cm breda.
  2. Lägg citronstrimlorna i en stor glastillbringare och häll på alkoholen.
    Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 10 dagar.
    Rör om då och då.
  3. Gör en sockerlag. Koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills sockret smält. Låt svalna.
  4. Sila bort citronskalen från alkoholen och blanda ner sockerlagen.
    Rör om och häll upp på glasflaskor och tillslut med kork.
    Servera väl avkyld.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar